Smeds opskrift: Flûtes af 3 slags mel.

Flûtes af 3 slags mel.

  Opdateret: 10-02-2018
Flûtes med fuldkorns Ølandshvede og durumhvede
300 g. Durumhvede.
400 g. Fuldkorns Ølandshvede.
300 g. Hvedemel.
3 dl. Lunket vand.
3 dl. Øl.
25 g. Gær.
22 g. Salt.
Olivenolie til pensling

Du kan bruge samme opskrift med kun 1. Kg. hvedemel.
 
Rør gæren ud i det lunkne vand og bland de øvrige ingredienser i.
Dejen æltes til den er glat og smidig (minimum 10minutter) .
Hæver tildækket ca. 40 min.
Derefter formes 8 flutes som efter hæves tildækket ca. 60 min.

Flutene pensles med vand og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Pensl brødene med olivenolie når de tages ud af ovnen.

Små boller 90 gr.
Burger boller 120 gr.
Flute 250 gr.
Flute i hævekurv 500 gr.